Samsung Galaxy A70 İncelemesi ve Kullanıcı Deneyimi

Yazar: Kağan Arcael
Samsung Galaxy A70

Fiyatına karşılık verdiklerinin şaşırtıcı derecede iyi olduğu Samsung Galaxy A70 incelemesi ve kullanıcı deneyimi ile karşınızdayız.

Şaşırtıcı bir şekilde fiyatına rağmen amiral gemileri ile yarışabilen A serisinin bana kalırsa en iyi ürünü olan Galaxy A70 akıllı telefonu, Samsung’un ve diğer markaların amiral gemilerine adeta bir tümsek olarak üretilmiş.

İlginizi Çekebilir:  Galaxy S20 Ultra 100x Zoom Nasıl Elde Ediliyor?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung’un yeni cihazı, kendisine orta-üst segmentte çok güzel bir yer edinmiş gibi görünüyor. Android 9 Pie versiyonu ile bize merhaba diyen Galaxy A70, yakın zamanda Android 10 versiyonu ile de buluşacak. Android ile birleşen Samsung One UI, tahmin edeceğinizden çok daha iyi bir performans ve kullanım rahatlığı sağlıyor.

Cihazın özelliklerinden adım adım bahsetmeden önce söz konusu akıllı telefon olan Galaxy A70’in özelliklerini anlattığımız ve gösterdiğimiz, ayrıca YouTube kanalımızın ilk içeriği olan inceleme videomuza göz atmanızı öneririz;

Samsung Galaxy A70 ile Android’e Geçmek

Geçmişte birçok Android telefon denemiş ve hiçbirinden istediğim kadar verim alamamış bir kullanıcıyım. 2016 yılında iPhone 6s Plus 64 GB akıllı telefonunu kullanmaya başlamıştım ve o zaman gerçekten inanılmaz rahatlamıştım. Zamanında cihazın performansı, pil ömrü, ekran kalitesi, ekran çözünürlüğü, kamera kalitesi, video kalitesi ve ağır çekim özelliğinin zamanına göre sıra dışı yetenekleri ile iPhone beni adeta büyülemişti. Yaşadığım değişimi ve güce kavuşma hissiyatını daha dün gibi hatırlıyorum.

Fakat günümüzde, yani 2019 yılında Samsung, bana zamanında yaşadığım bu tecrübeden ve rahatlıktan kesinlikle çok daha iyisini yaşattı. 2019 model Samsung Galaxy A70 akıllı telefonunun pil ömrü, ekran kalitesi, çözünürlüğü ve performansı, orta-üst seviye olarak konumlandırılan bir akıllı telefona göre çok iyi durumda.

Cihazı anlatmaya kamera özellikleri ile başlamak istiyorum. Cihazın kamera özellikleri ve performansı beni oldukça şaşırttı. Arka tarafında 3 adet ve ön tarafında 1 adet bulunan kameralar, size istediğiniz fotoğrafların çıkması konusunda hiç çekinmeden ve genellikle yetersiz kalmadan yardımcı olabiliyor. Fakat gerçekten iyi fotoğraflar çekebilmek için işten biraz anlamak gerekebiliyor.

İlginizi Çekebilir:  GarageBand İçin Türk Ezgileri Güncellemesi Olacak mı?

Kamera konusunda yaşadığım küçük bir sıkıntı var. Bazen eğer ışık yetersiz ise net fotoğraflar elde edemeyebiliyorsunuz. Bu problemi de çok basit bir şekilde çözebiliyorum; Çekim esnasında ışık ayarını biraz azaltıyorum ve fotoğraflarım çok daha net oluyor. Ayrıca bu problemi sürekli yaşamadığımı da belirtmek isterim.

Ekran kısmında bizi Samsung’un Infinity U ismini verdiği küçük bir kamera çentiği karşılıyor. Uçtan uca 6.7 inç boyuta sahip, gerçekten devasa bir ekranı olan Galaxy A70, bu küçük kamera çentiğini hiçbir şekilde hissettirmiyor. Cihazın ekranı 1080×2400 piksel çözünürlüğe sahip ve Samsung, bu ekran çözünürlüğe FHD+ ismini veriyor.

Tam Günü Karşılayacak Kocaman Bir Batarya

Samsung Galaxy A70 akıllı telefonu, 4.500 mAh batarya kapasitesine sahip. Bu da size tam gün, belki de bir buçuk günlük bir şarj ömrü sağlıyor. Samsung, bu konuda cihazla gerçekten çok övünüyor ve övünmekte de oldukça haklı. Çünkü telefonu test için kullandığım günler boyunca neredeyse elimden düşürmedim.

Bu yoğun kullanımımı içeren gün boyunca birçok fotoğraf çektim, 4K kalitesinde video çektim, Full HD ve 60 FPS çözünürlüğünde videolar izledim, 3D ve 2D grafiklere sahip oyunlar oynadım, E-Posta kontrollerimi yaptım, Teamviewer aracılığı ile ihtiyacım olduğu zamanlarda bilgisayarıma bağlandım ve bu işlemleri yaparken gün içerisinde cihazı toplamda 13.5 saat kullandım.

Bu çok uzun kullanımıma rağmen cihazın kalan şarjı %12 olarak görünüyordu. Bu şarj durumu, gece ben yatmak üzereyken görünüyordu. Kısacası ben tükendim fakat cihaz tükenmedi.

Samsung Galaxy A70 ve Gerçekten Hızlı Şarj

Telefonun yanında gönderilen 25 Watt Hızlı Şarj adaptörü ile birlikte yaklaşık bir buçuk saat içerisinde %1’den %100’e şarj olabiliyor ve bu işlemi, telefonun bataryasına zarar vermeden yapabiliyor.

Şöyle bir senaryo düşünelim; Telefonunuzun şarjı gerçekten çok az. Birkaç dakika içerisinde hazırlanmak ve dışarıya çıkmak zorundasınız. Ben böyle bir durum yaşadım ve düşüncem aynen şu şekildeydi;

“Tamam hızlı şarj var ama büyük ihtimalle şuanda bana yetişemeyecek… Henüz yeterince iyi çalışıyor olamaz.”

Kağan ARCAEL

Açıkçası hazırlandığım esnada kendi kendime bunu söylediğime pişman oldum. Çünkü Samsung Galaxy A70’i %10 şarj durumundayken kutu içerisinden çıkan Type-C çıkışlı, 25 Watt güç çeken şarj adaptörü ile şarja taktım ve özellikle kronometre başlattım.

Cihazın şarj durumu tam 15 dakika sonrasında %32 durumuna gelmişti. Yani sadece 15 dakika içerisinde 4.500 mAh bataryanın tam %22’si şarj olmuştu ve bu %32 şarj kapasitesi bana, cihazı hiç çekinmeden kullanmama rağmen fazlasıyla yetmişti.

Oyun ve Uygulama Performansı

Telefon, günümüz oyunlarının hepsini yüksek grafiklerde, akıcı bir şekilde oynatabiliyor. Ayrıca FHD+ görüntü kalitesi sayesinde rahatlıkla, net bir şekilde ve ciddi ısılar gerçekleşmeden oyun oynayabiliyorsunuz. Telefonun işlemcisi, grafik ara birimi ve belleği, güzel bir şekilde kombine edildiği için tam olarak bir fiyat/performans ürünü diyebiliriz.

Uygulama açılış süresi performansına gelecek olursak; iPhone 6S’ten sonra uygulamaların gerçekten çok kısa bir sürede açıldığına ve akıcı çalıştığına şahit oldum. İlk seferinde cihazın performansından şüphe duyduğumdan dolayı iPhone serisini bırakmak istemedim ancak bu performans beni oldukça rahatlattı.

Şu şekilde düşünebilirsiniz; Galaxy A70’i karşılaştırdığım akıllı telefon olan iPhone 6s Plus, 2015 yılında piyasaya sürüldü ve bu şekilde farklar olması gayet normal. Fakat Samsung Galaxy A70 akıllı telefonu, test skorlarında altta kalsa da uygulama açılma sürelerinde iPhone X ve bazen iPhone Xs Max cihazlarını geride bırakıyor.

Ekran Kilidi ve Güvenlik

Cihazın standart Android güvenlik sistemlerinden ayrı olarak ekran içi parmak izi sensörü ve iki boyutlu yüz algılama sistemi bulunuyor. Yüz algılama sistemi iki boyutlu olmasına rağmen çok iyi çalışıyor. Sadece kamerayı kullanarak bu işin üstesinden gelmeye başaran Samsung Galaxy A70, özellikte karanlık ortamlarda bile gayet iyi bir şekilde yüz algılama sistemini kullanabiliyor.

Ekran içi parmak izi sensörü ise her zaman iyi çalışmayabiliyor. Bazen hiçbir engelleyici etken olmamasına rağmen parmağımı ikinci veya üçüncü kez taratmam gerektiği oldu fakat bu ikinci denemem esnasında eğer yüzüm, yüz tanımanın çalışabileceği konumda ise yüz tanıma sistemi, parmak izi sensörünün bu küçük kusurlarını alaşağı edebiliyor ve kilidi açabiliyor.

İlginizi Çekebilir:  Samsung Galaxy Note 20 Hakkındaki En Detaylı Sızıntı

Tabii bu konuda net bir şey söylemem çok doğru olmaz çünkü ekran içi parmak izi sensörünü, kırılmaz cam tabakası ile birlikte test ettim fakat normal bir kullanıcının da bu cihaz üzerinde kırılmaz cam, yani ekran koruyucu katman kullanacağını da düşünürsek, testimin günlük hayat koşullarına daha uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca ürünün söz konusu özelliklerine karşılık 2.750 TL ile 2.850 TL gibi bir fiyat aralığında satılması açıkçası çoğu insanı şaşırtıyor. Ben de bu duruma şaşıran insanlardan biriyim. Ancak gerçekten dikkatli ve özenli bir şekilde özellik kısıtlamaları gerçekleştiren Samsung, orta-üst segment için gerçekten güzel bir telefon ortaya çıkartmayı başarmış.

Telefon tamiri konusunda ise oldukça problemsiz. Servislerden ve telefonculardan aldığımız bilgilere göre tamir konusunda zorluk çıkartmıyor ve hatta genel olarak tamire ihtiyaç duyacak problemler yaşatmıyor.

Önerilen Haberler

1 yorum

endeape 24 Kasım 2022 - 18:31

Telefonu hala kullanıyorum. Bence inceleme çok güzel olmuş. Ben hala çok memnunum.

Cevapla

Yorum bırak

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Eğer bu konuda hiçbir seçeneğe tıklamazsanız, kabul ettiğinizi varsayacağız. KABUL ET Ayrıntıları oku